Knihy s piktogramy oceněny 2

Knihy s piktogramy oceněny

Výroční cena Zlatá stuha je každoročně udělována tvůrcům nejlepších knih pro děti a mládež vydaných v českém jazyce. Letos ji 24. dubna získalo nakladatelství Pasparta za knihy s piktogramy.

Zlatá stuha pro knihu s piktogramy

Na Světu knihy na holešovickém Výstavišti se můžete v pátek 12. 5. v 10.00 – pravé křídlo – LITERÁRNÍ SÁL s oceněnými knihami seznámit a zároveň si zahrát na porotu. Dozvíte se podle čeho porota určí, která kniha je nejlepší. Myslíte, že podle tloušťky knihy? Nejvtipnějších ilustrací? Vůně? Rozhodli se porotci správně? Jaké knihy by ve výtvarné části vybraly děti? Uvidíme tedy v pátek na Světu knihy. Výroční cena Zlatá stuha Existuje již více 25 let a představuje jedinou cenu v České republice zaměřenou výhradně na dětskou literaturu. Knihy procházejí pečlivým výběrem odborných porot. Zlatá stuha je tedy garantem kvalitních dětských knížek. Zástupci dvou nakladatelství (Albatros a Pasparta) si kromě toho odnesli zvláštní cenu za Nakladatelský počin.

Knihy s piktogramy oceněny 3

Jak fungují a pro koho jsou určeny knihy s piktogramy

Knihy pro děti z nakladatelství Pasparta mají vedle pěkných ilustrací také text doplněný o piktogramy. Pohádka o Koblížkovi nebo Pohádka o Smolíčkovi odrážejí podobu věty a pomáhají tak pochopit a vnímat větnou stavbu, napomáhají v mluvení i čtení a podporují čtenářské i předčtenářské dovednosti. Děti si mohou pohádku přečíst samy a zpětně ji interpretovat, nebo díky obrázkům pomáhat ve čtení dospělému. Díky obrázkům je možné každou knihu nabídnout už dvouletým dětem.

Knihy s piktogramy oceněny

Pohádku s piktogramy může číst každé dítě, publikaci lze používat při práci s dětmi s logopedickými problémy, s dysfázií, s poruchou autistického spektra či jiným hendikepem.

text Dagmar Edith Holá / foto archiv Nakladatelství Pasparta

Knihy s piktogramy oceněny 1
Na FB profilu Pasparty naleznete video, kde spoluautorka příběhů s piktogramy Hana Zobačová mluví o tom, jak je možné tyto knihy použít.

 

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email

Přihlášení